Представљена књига “25 година од смрти пјесникиње и борца Радмиле Татић”

Срна
Представљена књига “25 година од смрти пјесникиње и борца Радмиле Татић”

Градишка - Друштво књижевника Градишке ораганизовало је вечерас у Културном центру у том граду промоцију књиге “25 година од смрти пјесникиње и борца Републике Српске Радмиле Татић”, аутора Данила Карапетровића.

Карапетровић је рекао да књига говори о младој пјесникињи која је погинула на орашком ратишту 1993. године као добровољац у одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је истакао да је Радмила Татић била члан градишког Друштва књижевника, које води рачуна о својим члановима, те истакао да је ово друштво 2003. године, поводом десет година од Радмилине смрти, објавило збирку њених пјесама.

“У књизи која је објављена поводом 25 година од њене смрти објављен је дио њених пјесама и књижевни прилози. Овом књигом Друштво књижевника жели да подсјети на све жене које су учествовале у рату и мајке чији су синови дали живот за Републику Српску и слободу”, навео је Карапетровић.

Члан Друштва књижевника Градишке Душанка Мајсторац, која је и тетка Радмиле Татић, навела је да је Радмила писала од дјетињства, а да се у средњој школи учланила у Друштво књижевника.

Она је додала да је Радмила имала 28 година када је погинула и да је сачувала све њене рукописе, који су касније постхумно објављени у збирци пјесама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана