Представа „Прљави веш“ Бањалучког студентског позоришта на сцени фестивала у Крагујевцу

Агенције
Представа „Прљави веш“ Бањалучког студентског позоришта на сцени фестивала у Крагујевцу

Бањалука - "Бањалучко Студентско Позориште" учествује на фестивалу „Златна кулиса“ у Крагујевцу, који се одржава од 9. до 12. марта. Представу „Прљави веш“, у режији Александра Пејаковића, која је освојила више од 20 награда, публика ће имати прилику да види у сали „Природно-математичког факултета“.

 У образложењу селектора наводи се да „представе које су изабране за званични програм фестивала „Златна кулиса“ потврђују принцип којим је селекција и извршена ,а то је принцип да је позориште неодвојиво од стварности и да се позоришном представом може осветлити људска судбина (комична или трагична) и дух једног времена“.

Изабране представе су на најподеснији начин, по ријечима селектора, са изразитим осјећајем за дух савременог доба, али и за позоришну традицију и конвенцију, приказале широке могућности театра, посвећеност и таленат.“ 

Поред Студентског позоришта из Бањалуке, на фестивалу у Крагујевцу такмичиће се   позоришта из Сремске Митровице, Бечеја, Смедеревске Паланке, Црвенке, Београда, Ниша, а у част награђених играће драмска секција крагујевачке Гимназије.

Организатор Фестивала је Студентски кулурни центар Универзитета у Крагујевцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана