Представа Кокана Младеновића отвара Театар фест

Александра Глишић
Представа Кокана Младеновића отвара Театар фест

Бањалука - Премијером представе коју ће по тексту Небојше Ромчевића режирати Кокан Младеновић биће отворено 21. издање Театар феста "Петар Кочић" у Бањалуци.

Припреме за фестивал који ће бити одржан од 3. до 10. јуна у Народном позоришту Републике Српске теку пуним интензитетом. 

- Избор представа за овогодишњи фестивал биће веома занимљив и врло квалитетан, али програм још није комплетиран. Народно позориште РС сада мора да формира жири и да планира све друге пратеће манифестације које ће бити одржане у оквиру Театар феста - рекао је директор Народног позоришта Републике Српске Ненад Новаковић. 

По устаљеној фестивалској традицији биће одржане књижевне промоције, али и Фестивал монодраме младог глумца који је основан прошле године.

- Као и претходних година у фокусу је савремени домаћи текст, по могућности праизведба. То је основа фестивала - каже Новаковић.

Редитељ Кокан Младеновић представу која отвара фестивал поставиће на велику сцену.

Иако је било предвиђено да фестивал буде одржан од 17. до 24. маја датум одржавања помјерен је због одласка ансамбла Народног позоришта РС у Санкт Петербург на манифестацију "Дани Републике Српске у Руској Федерацији".

Фестивал је основан 1998. године, а од 2008. добио је такмичарски карактер. Тако је смотра позоришта прерасла у манифестацију на којој се представљају и вреднују најбоља позоришна остварења - представе настале према савременом драмском тексту региона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана