Počinju Čučkovi književni susreti u Han Pijesku

A. M.
Počinju Čučkovi književni susreti u Han Pijesku

Han Pijesak - Priredbom učenika "Mrsna pernica", na kojoj će gost biti i pjesnikinja Slobodanka Nikšić, danas u Han Pijesku počinje manifestacija "Čučkovi književni susreti".

Direktor Narodne biblioteke "Branko Čučak" Ozrenka Đurić-Radulović najavila je da je tokom dvodnevne manifestacije planirano devet segmenata iz oblasti književnosti i pozorišne kulture, a posebno mjesto pripada svečanom uručenju nagrade "Čučkova knjiga" Vesni Đukanović iz Kikinde.

"Slovo o Čučku" ove godine govoriti književnik Zoran Kostić, a "Besjedu o našem Branku" književnik Nenad Grujičić.

Nakon okupljanja učesnika manifestacije u Narodnoj biblioteci u subotu, 25. marta, predstavnici biblioteke, lokalne zajednice, rodbina i prijatelji položiće cvijeće na grob Branka Čučka na gradskom groblju u 11 časova.

Đurićeva je rekla da će u čitaonici Narodne biblioteke biti predstavljene knjige: roman "Vladika, slava mu i milost" književnika Željka Pržulja, zbirka pjesama Gorana Vračara pod naslovom "Ispovest ludaka" i nagrađena knjiga laureata Vesne Đukanović "Radost žute lubenice".

Publika će uživati i u predstavi "Terapija" u režiji Belinde Božičković i Duška Stanivuka. O Čučku, njegovom književnom izrazu i značaju u književnosti, te o manifestaciji govoriće i književnici Anđelko Jeremić, Milanko Borovčanin Romsok, Goran Vračar, Željko Pržulj, Milenko Jevđević, Slobodanka Nikšić i Valentina Todorović. Manifestacija se devetu godinu organizuje u čast književnika Branka Čučka, koji je djetinjstvo i ranu mladost proveo u Han Pijesku. Čučkova poezija uvršćena je u više antologija, a njegova književna djela prevođena su na više svjetskih jezika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana