Почињу Чучкови књижевни сусрети у Хан Пијеску

А. М.
Почињу Чучкови књижевни сусрети у Хан Пијеску

Хан Пијесак - Приредбом ученика "Мрсна перница", на којој ће гост бити и пјесникиња Слободанка Никшић, данас у Хан Пијеску почиње манифестација "Чучкови књижевни сусрети".

Директор Народне библиотеке "Бранко Чучак" Озренка Ђурић-Радуловић најавила је да је током дводневне манифестације планирано девет сегмената из области књижевности и позоришне културе, а посебно мјесто припада свечаном уручењу награде "Чучкова књига" Весни Ђукановић из Кикинде.

"Слово о Чучку" ове године говорити књижевник Зоран Костић, а "Бесједу о нашем Бранку" књижевник Ненад Грујичић.

Након окупљања учесника манифестације у Народној библиотеци у суботу, 25. марта, представници библиотеке, локалне заједнице, родбина и пријатељи положиће цвијеће на гроб Бранка Чучка на градском гробљу у 11 часова.

Ђурићева је рекла да ће у читаоници Народне библиотеке бити представљене књиге: роман "Владика, слава му и милост" књижевника Жељка Пржуља, збирка пјесама Горана Врачара под насловом "Исповест лудака" и награђена књига лауреата Весне Ђукановић "Радост жуте лубенице".

Публика ће уживати и у представи "Терапија" у режији Белинде Божичковић и Душка Станивука. О Чучку, његовом књижевном изразу и значају у књижевности, те о манифестацији говориће и књижевници Анђелко Јеремић, Миланко Боровчанин Ромсок, Горан Врачар, Жељко Пржуљ, Миленко Јевђевић, Слободанка Никшић и Валентина Тодоровић. Манифестација се девету годину организује у част књижевника Бранка Чучка, који је дјетињство и рану младост провео у Хан Пијеску. Чучкова поезија увршћена је у више антологија, а његова књижевна дјела превођена су на више свјетских језика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана