Почеле Требињске зимске чаролије

Срна
Почеле Требињске зимске чаролије

Требиње - У башти хотела "Платани" у Требињу вечерас је отворена туристичка и културно-забавна манифестација "Требињске зимске чаролије" у оквиру које ће бити уприличени различити програми прилагођени свим узрастима.

Сви посјетиоци ће моћи да уживају и у дегустацијама херцеговачких делиција, празничних прослава на отвореном, уз музичке нумере познатих домаћих извођача.

Отварајући ову манифестацију, начелник градског Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић рекао је да је град Требиње постао препознатљива туристичка дестинација и да ће ова зимска манифестација постати дио туристичке понуде овога града.

"Желимо да пратимо оно што се дешава у другим европским градовима и тиме доказујемо да је Требиње отворен град, спреман да прихвата нове изазове и да припада породици модерних европских дестинација. Град Требиње је опредијељен да гради будућност која подразумијева стални раст и развој, проналажење нових идеја и рјешења, уважавање различитости, те сарадњу у свим областима", навео је Милошевић.

Прве вечери наступили су кантаутор Ранко Слијепчевић и музички дуо Марија Нинковић и Бобо Вучур.

Кућице, у којима се налази богата туристичко-гастрономска понуда, већ су постављене у Дучићевој улици.

Другог дана манифестације биће одржани "Дани меда и домаћих производа", а поподне ће наступити и тамбурашки оркестар из Мостара.

У недјељу, 24. децембра, наступиће фолклорни састав из Даниловграда, а у цјелодневном програму биће постављени столови на којима ће чланови требињске "Слоу фуд" организације спремати аутохтона јела Херцеговине, попут граха пољака, варице, котлића, пријеснаца, раштана.

Самостални стручни сарадник Туристичке организације Требиње Жарко Вицо рекао је да се оваквим садржајима обогаћује туристичка понуда у зимским мјесецима.

"Ова година је показала велике помаке, јер смо имали и добру подсезону, а надам се да ће оваквим манифестацијама Требиње постати дестинација у коју ће туристи долазити током цијеле године", рекао је Вицо.

Манифестација ће се одржавати викендима до 14. јануара 2018. године, а организатори су Град Требиње и градска Туристичка организација.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана