Почела са радом школа анимираног филма у Источном Сарајеву

Срна
Почела са радом школа анимираног филма у Источном Сарајеву

Источно Сарајево - Школа анимираног филма, коју похађа 15-оро дјеце различитог узраста, почела је са радом ове седмице у Источном Сарајеву.

Слободан Милошевић, један од двојице чланова Студија анимираног филма из Ниша, који воде школу, изјавио је Срни да ће током петомјесечног рада кроз викенд радионице једном мјесечно дјеца да науче све о анимацији, њеном настанку и историји, те да сама учествују у изради анимације.


Његов колега Зоран Стефановић наводи да ће на крају радионице бити урађена два анимирана филма о Светом Сави.

"Један ће бити посвећен животу Светог Саве, а други једној анегдоти о овом светитељу", рекао је Стефановић.

Милошевић и Стефановић најављују да би најбољи полазници школе у јулу могли да учествују на Међународној колонији анимираног филма која се одржава у Нишу већ више од 10 година гдје би могли да раде са својим вршњацима из Србије и иностранства.

Милошевић наглашава да би они на колонији представљали Републику Српску.

Идеја о организовању школе јавила се током радионице анимираног филма у оквиру фестивала Први кадар који се одржава у Источном Сарајеву.

Школу организује Православни центар за младе Митрополије дабробосанске Свети Петар Сарајевски, под покровитељством Министарства за људска права и избјеглице БиХ и уз подршлу Општине Источно Ново Сарајево и Хришћанске организације "Ворлд Вижн".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана