Почела манифестација Дани српске културе у Москви

Срна
Почела манифестација Дани српске културе у Москви

Москва - Молитвом и наступом руског дјечијег фолклорног ансамбла који је извео пјесму "Пукни зоро" на српском језику у Москви је почела манифестација "Дани српске културе".

Отворене су изложбе слика, икона, рукотворина, књига, те представљене понуде туристичких компанија Србије и Републике Српске.


У Представништву Републике Српске у Москви Срни је речено да ће се са богатим садржајем ове манифестације заинтересовани моћи упознати до 14. маја.

"Данас ћемо представити програм Школе иконописа жОдигитријаж Епархије зворничко-тузланске, уз помоћ Удружења грађана жСрпско-руска заједница - Заветж, као и змијањски вез, који је уврштен на репрезентативну Унескову листу нематеријалног културног насљеђа", навели су у Представништву Српске.

Присутне су синоћ на отварању поздравили савјетник министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Немања Ковачевић и амбасадор Србије у Руској Федерацији Славенко Терзић, те представници управе града Москве, Индустријско-трговинске коморе Руске Федерације, друштвених организација руско-српског пријатељства, као и свештеници Руске и Српске православне цркве.

Манифестација се одржава у Међународном фонду словенске писмености и културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана