Pjesnici govorili o stradanju Mrkonjić Grada u proteklom ratu

Srna
Pjesnici govorili o stradanju Mrkonjić Grada u proteklom ratu

Mrkonjić Grad - Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada organizovao je 20. književnu manifestaciju Oktobarski književni odjeci na kojoj je stihove govorilo sedam pjesnika iz ove i susjednih opština.

Predsjednik Kluba umjetničkih duša Slobodan Ćoćkalo rekao je da je manifestacija posvećena sjećanju na stradanje Srba u Mrkonjić Gradu u jesen 1995. godine tokom agresije Oružanih snaga Hrvatske, HVO-a i tzv. Armije BiH.


“Proteklih 20 godina su kroz ovu manifestaciju prošli napoznatiji pjesnici srpskog etničkog prostora koji su poezijom progovorili o zlu koje je snašlo ovaj grad s porukom da se nikad više to ne ponovi”, istakao je Ćoćkalo.

Stihove su govorili Radmilo Radovanović, Marija Rožić, Milan Trivunčić, Miloš Nenad, Stevan Novaković, Marko Suknjaja i Đorđo Radić.

U okviru Oktobarskih književnih odjeka pod nazivom “Oko”, koji su održani sinoć, predstavljena je i zbirka pjesama “Apolonova lira”, autora Radmila Radovanovića.

“Riječ je o knjizi ljubavne poezije koja sadrži 41 pjesmu. One predstavljaju dnevnik ljubavi koji je povezan sa antičkim mitom”, naveo je Radovanović. /kraj/del/ab/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana