Пјесници говорили о страдању Мркоњић Града у протеклом рату

Срна
Пјесници говорили о страдању Мркоњић Града у протеклом рату

Мркоњић Град - Клуб умјетничких душа из Мркоњић Града организовао је 20. књижевну манифестацију Октобарски књижевни одјеци на којој је стихове говорило седам пјесника из ове и сусједних општина.

Предсједник Клуба умјетничких душа Слободан Ћоћкало рекао је да је манифестација посвећена сјећању на страдање Срба у Мркоњић Граду у јесен 1995. године током агресије Оружаних снага Хрватске, ХВО-а и тзв. Армије БиХ.


“Протеклих 20 година су кроз ову манифестацију прошли напознатији пјесници српског етничког простора који су поезијом проговорили о злу које је снашло овај град с поруком да се никад више то не понови”, истакао је Ћоћкало.

Стихове су говорили Радмило Радовановић, Марија Рожић, Милан Тривунчић, Милош Ненад, Стеван Новаковић, Марко Сукњаја и Ђорђо Радић.

У оквиру Октобарских књижевних одјека под називом “Око”, који су одржани синоћ, представљена је и збирка пјесама “Аполонова лира”, аутора Радмила Радовановића.

“Ријеч је о књизи љубавне поезије која садржи 41 пјесму. Оне представљају дневник љубави који је повезан са античким митом”, навео је Радовановић. /крај/дел/аб/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана