Писана ријеч у васпитној улози младих

А. М.
Писана ријеч у васпитној улози младих

Бањалука - Свјетски дан поезије богатим програмом обиљежен је широм Републике Српске, а на овај посебан дан за писану ријеч и поетски круг "Стиховница" окупио је пјеснике у Банском двору Културном центру.

Говорећи своје и туђе стихове, уживали су у читању у слушању тренутака надахнућа у којима су мисли исписивале стихове. Пјесникиња Енеа Хотић, која је и члан "Стиховнице", истакла је да се она и њене колеге Вид Вукелић, Дарко Томић и Слободан Бајић својим активностима залажу за афирмацију поезије, као и других облика изражавања путем писане ријечи и повезивањем са другим гранама умјетности.

- Нагласак је на васпитној улози коју књижевност има на младу генерацију - казала је Хотићева и додала да су уживали и у дружењу са малишанима ОШ "Јован Цвијић" у Бањалуци, гдје су она и Вид Вукелић одржали поетски час.

У Зворнику је у част 21. марта отворена изложба "Поетски путокази" у Народној библиотеци Зворник, док је у Дому омладине одржано традиционално "Поетско и музичко вече".

У Завичајном клубу "Освит" у Билећи организовано је пјесничко вече и културно-забавни програм "Млади пјесници будућности вјесници".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана