Петар Божовић у бањалучкој „Ноћи театра“

Александра Глишић
Петар Божовић у бањалучкој „Ноћи театра“

Бањалука - Традиционална европска манифестација „Ноћ театра - Ноћ театра БиХ 2017“ биће одржана 18. новембра, а на сцени Народног позоришта РС у Бањалуци те вечери биће изведена представа „Отац и син (Дечја посла)“.

Ријеч је о комаду Небојше Ромчевића, у режији Николе Пејаковића, са славним глумцем Петром Божовићем у главној улози. Представа ће бити одиграна са почетком у 20 часова, а глумачку екипу чине и Љубиша Савановић, Сандра Љубојевић, Смиљана Маринковић и Николина Фригановић.

„Ноћ театра 2017“ окупља 24 учесника из 13 градова са укупно 34 програмска садржаја.

Координаторка „Ноћи театра“ за БиХ Мерима Хандановић подсјећа да је идеја о манифестацији кренула од Еленоре Роси 2007. године.

Истиче да је циљ манифестације отварање позоришта и сцена као мјеста сусрета, дијалога, дружења и нових сазнања о театарској умјетности.

Глумац Дејан Андрић из бањалучког „Невид театра“ најавио је два програма. Први програм је Арт поезија 6: „Буковски - 33 у комаду“, која ће имати само једно извођење у кафе-бару „Еклектик“ у 20.13 часова. Други програм овог позоришта биће одржан на истом мјесту, али у 21 час и 33 минута, а ријеч је о џез вечери са Албертом Савићем.

Извршни продуцент „Ноћи театра“ за БиХ Денис Крџалић каже да у програму учествује седам професионалних театарских кућа, те аматерска позоришта, центри за културу, факултети, академије, фестивали...

Богат програм

Програмски садржај „Ноћ театра“ ове године обухвата 16 представа, шест радионица за дјецу и одрасле, пет онлајн документарних изложби, фото-снимања. На репертоару је и слушање радијских драма, пројекције филмова и музички и концертни програм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана