Перформанс Славице Марин и Давида Мастикосе у част чисте природе

Александра Глишић
Перформанс Славице Марин и Давида Мастикосе у част чисте природе

Бањалука - Концепт свих мојих радова заснован је на основним проблемима савременог друштва. Перформанс који спремам заједно са Давидом Мастикосом говориће о нескладу природе и друштва. Бањалучка публика биће у прилици да присуствује изузетном перформансу.

Овако свој нови пројекат најављује ликовна умјетница Славица Марин, која се већ представила публици у Бањалуци перформансом "Свечани дан" који је изазвао велико интересовање у Банском двору Културном центру.

- Није важно да ли радим скулптуру, слику, инсталацију или перформанс, све је повезано са екологијом. Нови перформанс биће више везан за животињски свијет, а пред бањалучком публиком требао би да се нађе у децембру - каже умјетница која нови пројекат ради заједно са младим музичким умјетником из Бањалуке Давидом Мастикосом.

Славица Марина је аутор слика, скулптура, инсталација и перформанса које је представила на више самосталних и скупних изложби.

Пошто своје умјетничко изражавање заснива на екологији, употребљава природне материјале, желећи да истакне природу као основно полазиште за чистоту људског духа.  Награђивана је више пута, а учествовала у раду неколико ликовних колонија, фестивала и арт резиденција.

- Иако још не могу да откривам детаље новог перформанса биће то нешто заиста посебно. Радујем се унапријед доласку у Бањалуку гдје сам и почела сарадњу са Давидом. Већину младих бањалучких умјетника познајем и многи од њих су имали изложбе у мојој галерији у Умагу. Међу њима су Младен Миљановић и Раденко Милак - казала је Марин.

Мастикоса је задужен за музички дио овог умјетничког пројекта.

- Славицу сам упознао кроз перформанс "Свечан дан", био сам одушевљен оним што сам видио. Када ми је изнијела идеју новог рада, преостало ми је да радим музику. Она има ефектне перформансе, који снажно дјелују на публику, а музички дио биће додатна нијанса. Ово је за мене необично искуство јер никада раније нисам радио музику за перформанс - рекао је Мастикоса.

Умјетнички рад

Славица Марин рођена је у Бањалуци, а од 1986. живи и ради у Умагу. Дипломирала је историју умјетности на Филозофском факултету у Љубљани. Власница је Галерије "Марин" од 1997. године. Кроз свој умјетнички рад већ је годинама позната ликовној публици у региону и Европи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана