Пар стихова за нас у вртлогу емоција у извођењу Ивана Босиљчића

Глас Српске
Пар стихова за нас у вртлогу емоција у извођењу Ивана Босиљчића

Бањалука - Популарни глумац Иван Босиљчић одушевио је публику на музичко-поетској вечери "Пар стихова за нас" у Банском двору Културном центру у Бањалуци.

Ауторски пројекат глумца који је популарност стекао улогама у ТВ серијама, али има и широк спектар позоришних рола, изведен је у четвртак увече пред бројним љубитељима стихова. Вече је било пуно емоција и позитивне енергије, а програм је обухватио комбинацију различитих умјетничких форми, уз обраду популарних музичких тема од шездесетих година прошлог вијека до данас.

Филмска музика, руске романсе, савремена поп музика, испреплетана поезијом највећих домаћих и страних пјесника попут Шантића, Ракића, Антића, Дедића, Рајића, Јесењина, Бодлера, Радичевића и многих других... Ово вече носи узбуђење драмске представе и музички квалитет концерта, форма која је посебна и ријетко виђена на нашим просторима. Премијера овог пројекта је била 2009. године у Београду. Због изузетног интересовања и огромне медијске пажње, вече је поновљено неколико пута у низу пред препуним дворанама београдског Дома синдиката, већ је једном раније извођено и у Бањалуци.

Иван Босиљчић поред драмског има вишегодишње искуство у мјузиклу, добитник је бројних награда, поред осталих и "Стеријине" награде.

- Љубав према поезији гајим из детињих дана, када сам маштао да ћу бити професор књижевности. То што сам постао глумац сигурно дугујем поезији коју сам одувек говорио и певао - каже Босиљчић.

Организатор бањалучког наступа била је туристичка агенција "Стар травел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана