Пале: Премијерно изведена представа 186. степеник

Срна
Пале: Премијерно изведена представа 186. степеник

Пале - Студентско позориште Пале вечерас је у Културном центру премијерно извело представу "186. степеник", коју је режирао Немања Костић по тексту Борислава Пекића.

Директор Студентског позоришта Пале и глумац у представи Вељко Ђоковић рекао је новинарима да је представа рађена према Пекићевом дјелу које је засновано на истинитим догађајима.


Ђоковић каже да се представа бави истинама и лажима изреченим о нацистичком концентрационом логору Матхаузен, а радња се дешава почетком осамдесетих година прошлог вијека.

"У средишту радње су новинар лондонског жГардијанаж Мајкл Хигинс и бивши логораш Емануел Голдман који покушавају да одмрсе клупко историје спетљано у жици нацистичког логора Матхаузен давне 1943. године", додао је Ђоковић.

Глумац Немања Поповић рекао је да у представи игра Јевреја Емануела бившег логораша који након 40 година жели да открије истину о Матхаузену.

Он каже да је ово шкакљива и специфична представа чија порука није само борба против фашизма, већ и трагање за истином, докле она може довести и како се на крају заврши када се сазна истина.

"Ово је право вријеме да вратимо повјерење код публике. Имали смо малих техничких проблема док се то радило, наравно увијек то говорим као и сва аматерска позоришта радимо са минималистичким финансијским улагањима", додао је Поповић.

Он каже да су доказали колико је заправо Студентско позориште Пале јако и колико су сложни и савршено функционишу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана