Палчица донијела магију у позориште

Александра Глишић
Палчица донијела магију у позориште

Бањалука - Представе "Палко", "Стијена" и "Палчица" обиљежиле су четврти дан Међународног фестивала позоришта за дјецу у Бањалуци.

Глумци Луткарског позоришта из пољског града Бјалистока наступили су јуче са представом "Палко" Каћлина Сегедија у режији Кате Чато. Ова позоришна прича говори о радозналом дјечаку Палку који воли да истражује свијет возећи се на скутеру. Малишанима се свидио овај јунак богате маште и заљубљеник у књиге. Многи од њих препознали су се у Палку, који је весео, љубазан, дружељубив и помало неспретан. 

Послије два извођења пољске представе на сцену су изашли глумци Позоришта "Свјетла лутака" из турског града Лулебургаза изводећи комад "Стијена". Захваљујући Теодору Попову Лазарову, који потписује текст и режију, дјевојчице и дјечаци запловили су у један бајковит свијет и уживали у поучној причи. На позоришним даскама оживјела је приповијетка о стијени која је пала на веома прометан пут, што је за собом повукло низ догађаја.

Права магија десила се када су на сцену изашли глумци Луткарског позоришта "Георги Митев" из Јамбола (Бугарска). Редитељка Бисерка Колевска режирала је представу "Палчица" према чувеној бајци Ханса Кристијана Андерсена. Бугарски драмски умјетници су још једном доказали да су заиста краљеви луткарског позоришта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана