Otvorena manifestacija Dani bugarskog filma

Srna
Otvorena manifestacija Dani bugarskog filma

Istočno Sarajevo - Manifestacija "Dani bugarskog filma" otvorena je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo projekcijom filma "Majmun", kojoj je prisustvovala i ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa.

Karabaševa je rekla novinarima da Ambasada Bugarske i opština Istočno Novo Sarajevo uspješno sarađuju već nekoliko godina, te da ova manifestacija to potvrđuje.


"Posebno mi je drago što je projekciji prvog filma prisustvovala mlađa publika. Saradnja je dokaz dobrih odnosa Bugarske i BiH i naša želja je da zajednički radimo za budućnost naše djece", naglasila je Karabaševa.

Ona je zahvalila za dosadašnju saradnju direktoru Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladenu Jankoviću.

Janković je rekao da iskreno vjeruje da će ova manifestacija, koja je organizovana prvi put, postati tradicionalna, uz bogatiji i kvalitetniji program.

"Biće prikazana dva bugarska filma. Večeras je prikazan film žMajmunž, u režiji Dimitra Koceva, a projekciji su prisustvovali učenici Srednje škole ž28. juniž Istočno Novo Sarajevo", naveo je Janković i izrazio nadu da će srednjoškolci biti uključeni i u druge projekte koji budu realizovani.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović rekao je da je u proteklom periodu bilo puno zajedničkih aktivnosti sa Ambasadom Bugarske.

"U gostima su nam bili umjetnici iz Bugarske, tu je i podrška za organizaciju različitih naših festivala, a kruna saradnje je pomoć za adaptaciju i rekonstrukciju kino sale Kulturnog centra", naveo je Đokanović, izrazivši nadu da će saradnja biti nastavljena.

U utorak, 30. oktobra, od 19.00 časova u okviru manifestacije je predviđena projekcija filma "Svijet je veliki i spasenje vreba iza ugla" u kojem jednu od glavnih uloga igra srpski glumac Predrag Miki Manojlović.

Ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana