Otvorena likovna kolonija u Milićima

Srna
Otvorena likovna kolonija u Milićima

Milići - U Milićima je večeras otvorena likovna kolonija, koja je organizovana u okviru "Julsko-avgustovskih dana kulture i sporta" Kompanije "Boksit".

Otvarajući manifestaciju koja ima međunarodni karakter, predsjednik Kompanije "Boksit" Rajko Dukić istakao da je ova firma organizator i finansijer, te da će na koloniji ove godine svoje slikarsko umijeće pokazati 29 umjetnika iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije i Rusije.

Dukić je rekao da Kompanija "Boksit", svjesna važnosti kulture i kulturnog stvaralaštva za pojedinca i zajednicu, skoro od postanka izdvaja značajna sredstva u kulturna dobra, gradeći objekte i ulažući u različite sadržaje kao što su pozorišne i filmske predstave, festivali, umjetničke radionice i izdavačka djelatnost.

"Početkom ove godine formirali smo Kulturno-umjetničko društvo, u čijem će sastavu, osim sekcija iz oblasti narodnog stvaralaštva kao što su folklor, etno i crkvena muzika, raditi i likovna kolonija. Očekujem da će likovna kolonija u Milićima veoma brzo steći međunarodni ugled i biti prepoznatljiva po stvaraocima i njihovim djelima", rekao je Dukić.

On je dodao da će Kompanija "Boksit" ove godine od svakog učesnika kolonije otkupiti po jedni sliku, koje će vrednovati i odabrati poseban umjetnički žiri.

Likovna kolonija u Milićima trajaće do 12. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana