Отворена изложба у част Петру Краљу

Срна
Отворена изложба у част Петру Краљу

Бањалука - Изложба "Петар Краљ - улоге у позоришту и на радију", аутора Александре Милошевић отворена је у изложбеном салону "Живорад - Жика Пећарић", Народног позоришта Републике Српске, које је припремило ову поставку са Музејом позоришне уметности Србије.

Помоћник министра за културу Тања Ђаковић рекла је да изложба осликава дугогодишњу традицију његовања позоришне умјетности српског културног и језичког поднебља, бавећи се тематски ликом и дјелом једног од највећих домаћих глумаца.

Она је навела да ова изложба симболизује дугогодишњу сарадњу Српске и Србије, промовише комуникацију двије земље и различитих умјетничких израза и позоришних традиција.

- Позориште је, мултидисциплинарношћу, таква грана умјетности која можда највише превазилази своје формалне оквире, прелазећи у остале умјетничке сфере, попут фотографије, сликарства, филма, музике и осталих. Овим путем се његов утицај не задржава само на умјетничком изразу, већ залази и у домен креирања и очувања културног идентитета друштва из којег је потекло -  рекла је Ђаковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана