Otvorena izložba slika Miloša Šobajića

Srna
Otvorena izložba slika Miloša Šobajića

Andrićgrad - U Galeriji "Lubarda" u Andrićevom institutu večeras je otvorena izložba slika Miloša Šobajića, koju je on nazvao "Krik na mostu".

Izložbu je u Andrićgradu otvorio pisac Vladimir Kecmanović, koji je rekao da je da je Šobajićev stil prepoznatljiv po ogromnoj energiji koju unosi na platno.


"Miloševa izložba postavljena u Andrićgradu, koji je smješten nedaleko od Ćuprije koju je ovjekovječio veliki pisac, predstavlja jedno od rijetkih mjesta u ovom dijelu svijeta na kom arhetipska umjetnost ima priliku da iz podzemlja izađe na svjetlo dana", istakao je Kecmanović.

On je dodao da se "Krik na mostu", simbolički spajajući Ivu Andrića i Edvarda Munka, pridružuje brojnim krikovima puštenim kraj Drine, od prigušenog ječanja na turski kolac nabijenog Radisava, pa do mnogo glasnijih krikova puštanih u novijoj prošlosti.

"Ta mesta, velike opasnostu slikam decenijama i ovo je prilika da pokažem šta znači jedno mesto velike opasnosti, šta znači taj krik, iako to mesto služi za transport ljudi i roba", dodao je Šobajić.

On je istakao da je izložio 17 djela, među njima četiri skulpture, a ostatak su velike slike.

Izložba slika Miloša Šobajića biće otvorena narednih mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana