Отворена изложба руског фотографа Валерија Близњука

Срна
Отворена изложба руског фотографа Валерија Близњука

Бањалука - У Бањалуци је вечерас отворена изложба фотографија московског умјетника Валерија Близњука “Начин живота”, која на 40 фотографија приказује начин живота људи који насељавају сјевер Русије, те манастире Србије и Атоса.

Представник Друштва Српско-руског пријатељства “Братство” Тања Малешевић рекла је да су фотографије на изложби подијељене у три цјелине - руски сјевер, затим Србија, Косово и српски манастари, а трећи дио чине манастири Свете Горе.

“Значај ове изложбе је у томе што садржи фотографије које су блиске нама и нашем народу. Показује другачију Русију, непознате крајеве и њихове становнике, све оно што је мање познато широј публици”, рекла је Малешевићева.

Координатор изложбе за Србију Зорица Јеремић Шевић истакла је да ове фотографије представљају и врсту документа, јер имају причу која се наставља кроз области на које се односе.

“На фотографијама можемо да видимо начин живота обичног сељака на Сјеверном мору у Русији, затим калуђера на Атосу, као и старице у селу у Србији, али основна умјетникова порука је та да је важно пронаћи мир у себи, у духовности, у својој суштини”, рекла је Шевићева, која је и представник Фонда Светог кнеза Лазара из Москве.

Изложба ће бити отворена до 25. марта у Културном центру Бански двор, а организатори су Фонд Светог кнеза Лазара из Москве, Представништво Републике Српске у Русији и Друштво Српско-руског пријатељства “Братство”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана