Отворена изложба радова са ликовне колоније “Шибови 2018”

Срна
Отворена изложба радова са ликовне колоније “Шибови 2018”

Бањалука - У Бањалуци је вечерас отворена изложба радова са Друге међународне ликовне колоније “Шибови 2018”, на којој је изложено око 50 ликовних дјела рађених различитим техникама.

Декан Факултета лијепих умјетности на Независном универзитету Бањалука Марин Милутиновић рекао је да ова изложба приказује велики умјетнички потенцијал умјетника са ових простора.


“Колонија је окупила умјетнике из свих земаља бивше Југославије, те представља промоцију културе, која је нама и те како потребна, те се надам да ће постати традиционалан догађај”, рекао је Милутиновић новинарима.

Он је додао да изложбу красе радови око 20 академских сликара из Македоније, Хрватске, Србије, Црне Горе и осталих земаља региона.

“Захвалио бих свима који су подржали ову нашу замисао да промовишемо ликовну умјетност и њене основне технике, које представљају темељ ове врсте умјетности”, рекао је Милутиновић.

Он је навео да ће изложба у Културном центру Бански двор бити отворена до 15. децембра, те да је план да буде приказана и у другим градовима.

Ректор Независног универзитета Бањалука Зоран Калинић истакао је значај ове колоније, јер има за циљ да умјетницима пружи прилику да изразе своје виђење свијета у најбољем свјетлу.

“Циљ нам је и да Бањалуку афирмишемо као град који има потенцијал у овој области, да се покаже као прави град културе”, рекао је Калинић.

Друга међународна ликова колонија “Шибови 2018” одржана је од 26. до 30 септембра у простору бањалучког Мотела “Драгана”, који је смјештен на облама Врбаса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана