Otvorena izložba radova na papiru sa bijenala u Prijedoru

Srna
Otvorena izložba radova na papiru sa bijenala u Prijedoru

Novi Grad - U galeriji u Novom Gradu večeras je otvorena izložba “2. Međunarodno bijenale radova na papiru Prijedor 2018”, koja će biti postavljena do 29. marta.

Kustos umjetničke zbirke Muzeja Kozara iz Prijedora Aleksa Milić rekao je da izložbu čini izbor radova koji su ostali u vlasništvu Muzeja.

“Oko 70 odsto autora ostavi radove, što obogaćuje našu zbrirku. U Novom Gradu je postavljeno 50 radova”, naveo je Milić.

On je podsjetio da je u Novom Gradu prethodno bila postavljena i izložba sa prvog bijenala radova na papiru.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad Dražen Babić rekao je da je izložba rezultat saradnje ove ustanove i Muzeja Kozara, te da se nada da će uspješna saradnja biti nastavljena.

Na 2. Međunarodnom bijenalu radova na papiru, održanom u Muzeju Kozara, predstavljeno je 115 autora, sa 191 radom, od čega su 124 poklonjena Muzeju.

Tri ravnopravne nagrade dodijeljene su autorima Vesni Dobrić iz Srbije, Ahmetu Sinasiju Isleru iz Turske i Kleu Vilkinsonu iz Australije.

Radove je ocjenjivao međunarodni žiri u sastavu Majkl Nikson iz Velike Britanije, Milivoje Unković iz BiH i Ljiljana Subotić iz Srbije.

Osim tri nagrade od po 500 evra, dodijeljena su posebna priznanja autorima Katarini Zrnić i Nataliji Kiš iz Srbije i Beti Bricelj iz Slovenije.

Na konkurs su mogla da budu prijavljena najviše dva rada, i to isključivo u istoj izložbenoj kategoriji - slikarstvo, crtež i grafika, fotografija, primijenjena umjetnost i intermedija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana