Отворена изложба Паралеле

Отворена изложба Паралеле 28.12.2017 23:49 | Срна

Бањалука - У Музеју савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци вечерас је отворена изложба радова Слободана Видовића и Радослава Тадића под називом "Паралеле".

Отварајући изложбу, помоћник министра за културу Републике Српске Тања Ђаковић рекла је да она симболизује сарадњу међу умјетницима.


"Изложба је осмишљена као синтеза два различита умјетничка израза који паралелно дјелују на савременој сцени Републике Српске током посљедње деценије и доноси један од могућих увида у позиције савремене сликарске праксе на овом простору", истакла је Ђаковићева.

Она је рекла да је Музеј савремене умјетности Републике Српске имао веома успјешну годину, остварио веома запажене резултате на регионалном и међународном нивоу, те имао прилику да угости велика свјетска умјетничка имена и да организује низ изложби у региону, те из региона у Републици Српској.

"Посебно ме радује чињеница да је Музеј савремене умјетности Републике Српске изабрао да заврши 2017. годину овом изложбом, јер се у томе огледа озбиљност и одговорност ове установе", истакла је Ђаковићева.

Она је подсјетила да је ова институција успјела да окупи и поведе тим који је успјешно представио Републику Српску и БиХ на Међународном бијеналу умјетности у Венецији.

Отварању изложбе присуствовали су представници Музеја савремене умјетности, аутори изложбе, кустоси, умјетници и радници из области културе и умјетности. /крај/мис/дад/фото© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица