Otvorena izložba Brede Beban

SRNA
Otvorena izložba Brede Beban

Banjaluka - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija otvorio je večeras u Banjaluci u Muzeju savremene umjetnosti Srpske multimedijalnu izložbu Brede Beban pod nazivom "Nazovimo to ljubav".

Mutabdžija je rekao da je ova izložba svojevrstan omaž umjetnici koja je bila mnogo poznatija u inostranstvu nego u svojoj zemlji.

On je naglasio da izložba pokazuje kontinuitet saradnje između Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i Ministarstva kulture i informisanja Srbije u skladu sa ranije potpisanim protokolom o saradnji, te partnerskih ustanova Srbije sa Muzejom savremenih umjetnosti.

"Ovaj Muzej, kao nacionalna institucija, na dobrom je putu da promoviše zajedničke vrijednosti Srbije i Srpske i to je pravi put kako da budemo prisutni i u regionalnim okvirima", naglasio je Mutabdžija.

Izložba se sastoji od najvažnijih fotografija, video radova i filmova Brede Beban iz perioda njenog stvaralaštva od 1992. do 2012. godine.

Ova postavka, koju će publika moći da pogleda do 22. avgusta, realizovana je sa Kulturnim centrom iz Beograda, Muzejom savremene umetnosti Vojvodine i portalom "sukult.org ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana