Отворена арт колонија “Крупа на Врбасу”

Срна
Отворена арт колонија “Крупа на Врбасу”

Бањалука - Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић отворио је синоћ у Крупи на Врбасу код Бањалуке Арт колонију “Крупа на Врбасу” у којој ће стварати седам академских сликара из региона.

Талић је истакао значај ове обновљене умјетничке колоније која ће допринијети развоју културе и туризма, како у Крупи на Врбасу, тако и у Бањалуци.


“Задовољство је двоструко, бити у Крупи – бисеру природе и бити са умјетницима, значи бити на добром мјесту у добром друштву. Сигуран сам да ће раскошан пејзаш Крупе и све чари природе бити инспирација умјетницима и да ће у колонији настати вриједна умјетничка дјела”, рекао је Срни Талић.

Иницијатор да Арт колонија буде обновљена је академски сликар Душан Пашић, који је навео да ће до 25. августа, до када траје, у Колонији стварати седам академских сликара, вајара и графичара из Бањалуке, Београда, Вишеграда, Старе Пазове и других градова.

Пашић је изразио задовољство што је колонија поново окупила умјетнике који су и раније радо долазили у Крупу на Врбасу да стварају, те им пожелио угодан боравак и плодан рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана