Otvoren ciklus književnih večeri u Modriči

Srna
Otvoren ciklus književnih večeri u Modriči

Modriča - Književnik Gligor Muminović održao je autorsko veče u Modriči, čime je počela manifestacija "Književni salon" - ciklus književnih večeri na kojima će se do kraja godine predstaviti članovi i prijatelji modričkog Omladinskog književnog kluba "Mladost".

Predsjednik "Mladosti" Milena Drpa rekla je da ovaj književni klub obilježava 17 godina postojanja i da je aktivno 30 članova i prijatelja.

Jedan od osnivača Kluba, penzionisani nastavnik srpskog jezika i književnosti, Gligor Muminović rekao je da ima potrebu da književna iskustva podijeli sa članovima i prijateljima "Mladosti", od kojih su većina učenici modričkih osnovnih i srednjih škola.

Muminović je podsjetio da je objavio 12 knjiga, od čega tri zbirke pjesama, po dvije knjige publicistike i eseja, dva romana, po jednu zbirku aforizama i monodrama, jednu dramu, kao i šest pripručnika iz metodike nastave jezika i književnosti za osnovce.

Književnoj večeri, u kojoj su učestvovali i članovi Muzičke škole "Isidor Bajić" iz Modriče, sinoć je prisustvovalo 70 ljudi.

"Književni salon" organizuje Omladinski književni klub "Mladost" u saradnji sa Srpskim kulturnim centrom, a naredno književno veče biće posvećeno književniku iz Modriče Marku Rauliću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana