Отворен циклус књижевних вечери у Модричи

Срна
Отворен циклус књижевних вечери у Модричи

Модрича - Књижевник Глигор Муминовић одржао је ауторско вече у Модричи, чиме је почела манифестација "Књижевни салон" - циклус књижевних вечери на којима ће се до краја године представити чланови и пријатељи модричког Омладинског књижевног клуба "Младост".

Предсједник "Младости" Милена Дрпа рекла је да овај књижевни клуб обиљежава 17 година постојања и да је активно 30 чланова и пријатеља.

Један од оснивача Клуба, пензионисани наставник српског језика и књижевности, Глигор Муминовић рекао је да има потребу да књижевна искуства подијели са члановима и пријатељима "Младости", од којих су већина ученици модричких основних и средњих школа.

Муминовић је подсјетио да је објавио 12 књига, од чега три збирке пјесама, по двије књиге публицистике и есеја, два романа, по једну збирку афоризама и монодрама, једну драму, као и шест припручника из методике наставе језика и књижевности за основце.

Књижевној вечери, у којој су учествовали и чланови Музичке школе "Исидор Бајић" из Модриче, синоћ је присуствовало 70 људи.

"Књижевни салон" организује Омладински књижевни клуб "Младост" у сарадњи са Српским културним центром, а наредно књижевно вече биће посвећено књижевнику из Модриче Марку Раулићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана