Otvoren Likovni sabor “Majevica 2018”

Srna
Otvoren Likovni sabor “Majevica 2018”

Lopare - U Centru za kulturu i informisanje u Loparama večeras je otvoren jedanaesti Likovni sabor “Majevica 2018” na kojem učestvuje 12 umjetnika iz Srbije i Republike Srpske.

Organizatori saborovanja umjetnika koje traje do 27. juna su Centar za kulturu i informisanje i “Atelje 313” iz Gornjeg Priboja, a generalni pokrovitelj je opština Lopare.

Načelnik Lopara Rado Savić poručio je učesnicima i gostima da je ova kulturna manifestacija značajna za lokalnu zajednicu koju promoviše i kao uspješan projekat privlači i brojne druge projekte na ovom području.

On je rekao da je profesor Miladin Lukić, vlasnik “Ateljea 313”, svoj uspjeh podario opštini Lopare organizovanjem likovnog saborovanja kojim se majevički kraj promoviše kroz kulturu i umjetnost, na najljepši mogući način.

Savić je istakao da su u posljednjih godinu dana u ovoj majevičkoj opštini postignuti brojni uspjesi u privrednom, društvenom i kulturnom životu.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski, protojerej-stavrofor Stevo Jović, poručio je slikarima da svojim umijećem pronose i šire umjetnost, kulturu i duhovnost majevičkog kraja, kao i krajeva iz kojih dolaze.

Istoričar umjetnosti i slikar iz Beograda Milutin Dedić u svom je pozdravnom govoru poželio da Lopare budu “kraj u kome će prošlost sanjati budućnost”.

Učesnici Likovnog sabora u Loparama su Miladin Lukić, Milan Ćeranić, Biljana Vrbić Mačak, Vesna Vujičić, Ivana Lukić i Radovan Simić iz Republike Srpske, kao i Milutin Dedić, Dušan Mikonjić Maher, Snežana Bekrić, Milan Milić Jagodinski, Budo Slavković i Kiril Dimitrov iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana