Отворен Ликовни сабор “Мајевица 2018”

Срна
Отворен Ликовни сабор “Мајевица 2018”

Лопаре - У Центру за културу и информисање у Лопарама вечерас је отворен једанаести Ликовни сабор “Мајевица 2018” на којем учествује 12 умјетника из Србије и Републике Српске.

Организатори саборовања умјетника које траје до 27. јуна су Центар за културу и информисање и “Атеље 313” из Горњег Прибоја, а генерални покровитељ је општина Лопаре.

Начелник Лопара Радо Савић поручио је учесницима и гостима да је ова културна манифестација значајна за локалну заједницу коју промовише и као успјешан пројекат привлачи и бројне друге пројекте на овом подручју.

Он је рекао да је професор Миладин Лукић, власник “Атељеа 313”, свој успјех подарио општини Лопаре организовањем ликовног саборовања којим се мајевички крај промовише кроз културу и умјетност, на најљепши могући начин.

Савић је истакао да су у посљедњих годину дана у овој мајевичкој општини постигнути бројни успјеси у привредном, друштвеном и културном животу.

Архијерејски намјесник тузлански, протојереј-ставрофор Стево Јовић, поручио је сликарима да својим умијећем проносе и шире умјетност, културу и духовност мајевичког краја, као и крајева из којих долазе.

Историчар умјетности и сликар из Београда Милутин Дедић у свом је поздравном говору пожелио да Лопаре буду “крај у коме ће прошлост сањати будућност”.

Учесници Ликовног сабора у Лопарама су Миладин Лукић, Милан Ћеранић, Биљана Врбић Мачак, Весна Вујичић, Ивана Лукић и Радован Симић из Републике Српске, као и Милутин Дедић, Душан Микоњић Махер, Снежана Бекрић, Милан Милић Јагодински, Будо Славковић и Кирил Димитров из Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана