Отворен Ликовни сабор Мајевица 2017

Срна
Отворен Ликовни сабор Мајевица 2017

Лопаре - У Горњем Прибоју код Лопара отворен је 10. Ликовни сабор "Мајевица 2017" у чијем раду ће учествовати 12 умјетника из Шведске, Србије, Хрватске и Републике Српске.

Сабор организује "Атеље 313" чији је оснивач професор Миладин Лукић.


Начелник општине Лопаре Радо Савић свечано је отворио Ликовни сабор и изразио захвалност Лукићу што је изградио прелијепи "Атеље" који служи народу Мајевице да прихвати пријатеље и госте из далеких крајева.

Он је истакао да је за Лопаре ликовни сабор значајан догађај који промовише ову мајевичку општину.

Лукић је рекао да ће ликовни сабор трајати до 26. јуна и да је вечерас изложено 100 слика, од којих је половина његових, а половина са претходних ликовних сабора.

Сликар-графичар из Београда Љиљана Стојановић каже да долази трећи пут на ликовно саборовање.

"Овде је предиван предио, предивни људи и ових дана ћу радити, али и уживати у амбијенту Мајевице", рекла је Стојановићева.

Учесници овогодишњег сабора су Раде Ристић, Душан Микоњић Махер, Љиљана Стојановић, Снежана Декрић, Гиго Ђурагић и Милан Милић Јагодински из Србије, Миро Зовко из Хрватске, Енес Левић из Шведске, Ивана Граховац, Милан Ћеранић, Весна Тодоровић и организатор Миладин Лукић из Републике Српске.

Покровитељ Сабора је општина Лопаре, а манифестацију су помогли Рудник и Термоелектрана "Угљевик", предузеће "САС" Прибој и Педагошки факултет Универзитета Источно Сарајево. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана