Otac Sopranovih otkriva kraj serije... Ili ne?

Guardian
Otac Sopranovih otkriva kraj serije... Ili ne?

Na nekoliko sati činilo se kao da je tvorac čuvene serije „Porodica Soprano", Dejvid Čejs, napokon otkrio sudbinu Tonija Soprana. Međutim, odgovor na pitanje o sudbini čuvenog mafijaša nikada neće biti toliko prost koliko bismo voljeli, piše Gardijan.

 

Napomena: Ukoliko niste gledali seriju "Porodica Soprano" - nemojte da čitate ovu vijest.

U pitanju je možda jedna od najvećih televizijskih misterija. Kada se serija „Porodica Soprano" završila naglim zatamljivanjem ekrana nakon porodične večere, uslijedilo je sedam godina spekulacija. Da li je Toni Soprano ostao živ ili ga je neko ubio?

Kreator serije Dejvid Čejs je do sada odbijao da da jasan i definitivan odgovor, ali izgleda da se, bar na trenutak, predomislio. Kolumnistkinja sajta „Voks", Marta Nočimson, potvrdila je da joj je Čejs napokon dao odgovor na goruće pitanje u vezi sa tim da li je Toni Soprano mrtav:

„Odrečno je odmahnuo glavom, i jednostavno rekao: Ne, nije." To je bilo sve, napisala je Nočimsonova.

Iako se na trenutak činilo da je dugogodišnja misterija riješena, Čejs je za sajt „Vulture" rekao da je "pogrešno protumačena njegova izjava".

„Novinarka sajta Voks je pogrešno shvatila ono šta je Dejvid u tom intervjuu rekao. Da prosto citirate Čejsa koji govori da Toni Soprano nije mrtav ne bi bila istina. Postoji znatno širi kontekst u vezi sa tom izjavom i ona kao takva nije istinita. Pogotovo zato što je Čejs nebrojeno puta rekao da sudbina Tonija Soprana nije poenta. Potpuno je beskorisno nastavljati potragu za odgovorom. Finalna scena u seriji pokreće pitanje "smisla", na koje ne postoji tačan ili netačan odgovor", stoji u članku.

Na nesreću mnogih, pored "trijumfa" zbog činjenice da smo, bar na kratko, dobili odgovor na pitanje koje je mučilo mnoge sve ove godine, prava istina je da nikada nećemo saznati da li je Toni Soprano umro/ubijen na kraju serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana