Отац Сопранових открива крај серије... Или не?

Guardian
Отац Сопранових открива крај серије... Или не?

На неколико сати чинило се као да је творац чувене серије „Породица Сопрано", Дејвид Чејс, напокон открио судбину Тонија Сопрана. Међутим, одговор на питање о судбини чувеног мафијаша никада неће бити толико прост колико бисмо вољели, пише Гардијан.

 

Напомена: Уколико нисте гледали серију "Породица Сопрано" - немојте да читате ову вијест.

У питању је можда једна од највећих телевизијских мистерија. Када се серија „Породица Сопрано" завршила наглим затамљивањем екрана након породичне вечере, услиједило је седам година спекулација. Да ли је Тони Сопрано остао жив или га је неко убио?

Креатор серије Дејвид Чејс је до сада одбијао да да јасан и дефинитиван одговор, али изгледа да се, бар на тренутак, предомислио. Колумнисткиња сајта „Вокс", Марта Ночимсон, потврдила је да јој је Чејс напокон дао одговор на горуће питање у вези са тим да ли је Тони Сопрано мртав:

„Одречно је одмахнуо главом, и једноставно рекао: Не, није." То је било све, написала је Ночимсонова.

Иако се на тренутак чинило да је дугогодишња мистерија ријешена, Чејс је за сајт „Вултуре" рекао да је "погрешно протумачена његова изјава".

„Новинарка сајта Вокс је погрешно схватила оно шта је Дејвид у том интервјуу рекао. Да просто цитирате Чејса који говори да Тони Сопрано није мртав не би била истина. Постоји знатно шири контекст у вези са том изјавом и она као таква није истинита. Поготово зато што је Чејс небројено пута рекао да судбина Тонија Сопрана није поента. Потпуно је бескорисно настављати потрагу за одговором. Финална сцена у серији покреће питање "смисла", на које не постоји тачан или нетачан одговор", стоји у чланку.

На несрећу многих, поред "тријумфа" због чињенице да смо, бар на кратко, добили одговор на питање које је мучило многе све ове године, права истина је да никада нећемо сазнати да ли је Тони Сопрано умро/убијен на крају серије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана