Осма Ревија руског филма отворена у тишини

Срна
Осма Ревија руског филма отворена у тишини

Пале - На Палама је вечерас отворена 8. Ревија руског филма, а посјетиоци су минутом ћутања одали пошту трагично страдалим члановима чувеног руског ансамбла "Александров".

Ревију руског филма на Филозофском факултету отворио је замјеник амбасадора Русије у БиХ Петар Фролов и истакао да филмови који ће бити приказани свако вече до 30. децембра представљају "малу збирку модерних руских филмова".


"Ова ревија је показатељ да руска филмска индустрија постоји и да ствара филмове разних жанрова, а нама у Амбасади Руске Федерације у БиХ биће веома драго да од публике чујемо утиске о квалитету и порукама филмских остварења", рекао је Фролов.

Он је изразио наду да ће сарадња Руске Федерације и БиХ на свим нивоима бити још боља и разноврснија.

Декан Филозофског факултета Пале Драга Мастиловић рекао је да је срећа и задовољство бити домаћин Ревији руског филма већ осми пут.

Он је нагласио одличан рад Катедре за русистику на овом факултету и додао да ће након данашњег отварања Кутка кинеске културе, ускоро на Филозофском факултету бити отворен и Кутак руске културе.

Један од организатора манифестације Жељко Стојановић навео је да је мисија Ревије руског филма афирмација руске културе и кинематографије.

Међу многобројним посјетиоцима вечерас су пројекцији првог филма присуствовали чланови мото-клуба "Ноћни вукови" са Пала.

На репертоару ревије налазе се филмови "Свјетски поредак" аутора Владимира Соловјева, који је приказан вечерас, а за који је Стојановић рекао да "мијења спознају о животу и говори о мултилатералном свијету и будућности".

Сутра ће у 19.00 часова бити приказан филм "Повратак" у режији Андреја Звјагинцева, а потом свако вече у исто вријеме филмови "Варљиво сунце два" Никите Михалкова, "Валцер оскоруше" у режији Александра Смирнова и Аљоне Семјонове, док ће посљедњег дана ревије, 30. децембра, бити приказан филм "Предсједник" Владимира Соловјева, који говори о Русији након доласка Владимира Путина на власт.

Осму ревију руског филма организовао је Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву, уз подршку Амбасаде Руске Федерације у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана