Oкупљају се глумци култне Аудиције, турнеја креће најесен VIDEO

klix.ba
Oкупљају се глумци култне Аудиције, турнеја креће најесен VIDEO

Култна представа, позната под називом "Аудиција", која је изведена преко 3.000 пута и коју је гледало више од два и по милиона гледалаца најесен ће поново бити играна, сазнаје klix.ba.

Седам глумаца који играју девет ликова почет ће турнеју из Сарајева, града у којем је све почело.


Сви глумци које смо гледали прије више од тридесет година глумит ће и сада - Адмир Гламочак, Сенад Башић, Емир Хаџихафизбеговић, Саша Петровић, Младен Нелевић, Јасмин Гељо и Жељко Нинчић.

Ова култна представа настала је у децембру 1984. године као дио наставног процеса на Академији сценских умјетности у Сарајеву, први пут изведена на Отвореној сцени Обала. До данас је остала забиљежена као најуспјешнији бх. театарско-студентски пројект свих времена, који нико није надмашио.


Осамдесетих година двадесетог вијека "Аудиција" је достигла огромну популарност, а 1986. менаџер Рака Ђокић организирао је велику југословенску турнеју и помогао да постане телевизијско чудо.

"Аудиција" је изведена више стотина пута, а остаје забиљежено да су у Београду, у Сава Центру, редови за куповину карата били дуги неколико стотина метара. Представа ''Аудиција'' и данас држи многе рекорде по посјећености, па је тако у Лисинском за 11 дана распродала 33 представе што до дан данас никоме није успјело. У склопу југословенске турнеје ова представа играла је 50 пута у београдском Дому Синдаката гдје се сваки пут тражила карта више. Пунила је дворане широм бивше Југославије, а прегледало је више од два и по милиона гледалаца.

Поводом 25. годишњице настанка "Аудиције" у Сарајеву су се у децембру 2009. године скупили сви глумци из оригиналне поставке и одржали двије представе на ''Обали''. Забиљежено је да је Академија сценских умјетности у Сарајеву, која је била иницијатор и организатор овог окупљања, имала преко 15.000 резервација за ову представу док ''Обала'' има само 300 мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана