Ognjen Kopuz - Tigar u Ženevi

Vanja Štrbac
Ognjen Kopuz - Tigar u Ženevi

BANjA LUKA - Ognjen Kopuz, mladi a već afirmisani glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske, pažnju publike privukao je u predstavama "Gospođa ministarka", "Madam San Žen", "Staza divljači", "Učene žene".

Igrajući Bena, zapaženu ulogu ostvario je i u predstavi "Tigar", koja je nedavno premijerno izvedena u Banjoj Luci i Beogradu.

Sa ovim komadom, u kojem Kopuz igra glavnu ulogu, gostovaće 14. marta u Ženevi.

- Nekoliko puta godišnje naše predstave, koje su se izdvojile po kvalitetu, gostuju u Ženevi. Imali smo sreću da se selektor Vera Petrović slučajno zadesila u Beogradu za vrijeme premijernog i repriznog igranja "Tigra" i odmah je počela da planira gostovanje - rekao je Ognjen Kopuz.

Predstava "Tigar" bila je diplomska predstava ovog glumca, koji je završio Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci u oktobru 2005. godine.

- Imao sam želju da diplomsku predstavu igram i dalje, pred "pravom" publikom, ne samo pred profesorima, rođacima i kolegama, koji obično napune salu na diplomskom izvođenju. Želio sam da vidim kako reaguju ljudi koji me ne poznaju lično - istakao je Kopuz.

Dodao je da je predstava imala odlične reakcije publike, a učestvovala je i na festivalu u Prijedoru.

- Onda se desio jedan mali prekid, usljed moje nepažljive vožnje. Odmah poslije oporavka sam počeo da planiram obnovu "Tigra", ali sa namjerom da svaki segment predstave bude urađen profesionalno i da ona malo izađe iz Republike Srpske - naglasio je ovaj glumac.

Predstava je ponovo urađena koprodukcijom UDUS-a i pozorišta "Moderna garaža" iz Beograda. Osim Kopuza, u komadu igra i Dejana Miladinović.

Prije angažmana u Narodnom pozorištu RS, Kopuz je glumio u Dječijem pozorištu RS.

- Ma djeca su divna. Kad izađeš pred djecu ili jesi ili nisi, nema laži ni prevare - zaključio je Kopuz.

Kreativnost

Poznavaoci pozorišne umjetnosti tvrde da se, u odnosu na film, u teatru bolje može ispoljiti glumačka kreativnost.

- U pozorištu ima više vremena i više prava na greške. U filmu, pogotovo našem, stalno se žuri, uglavnom zbog para. Moguće je napraviti glumačku kreaciju i u filmu, ali su mogućnosti manje nego u pozorištu, bar kod nas - rekao je Ognjen Kopuz, koji je do sada igrao i u nekoliko filmova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana