Огњен Копуз - Тигар у Женеви

Вања Штрбац
Огњен Копуз - Тигар у Женеви

БAЊA ЛУКA - Огњен Копуз, млади а већ афирмисани глумац Народног позоришта Републике Српске, пажњу публике привукао је у представама "Госпођа министарка", "Мадам Сан Жен", "Стаза дивљачи", "Учене жене".

Играјући Бена, запажену улогу остварио је и у представи "Тигар", која је недавно премијерно изведена у Бањој Луци и Београду.

Са овим комадом, у којем Копуз игра главну улогу, гостоваће 14. марта у Женеви.

- Неколико пута годишње наше представе, које су се издвојиле по квалитету, гостују у Женеви. Имали смо срећу да се селектор Вера Петровић случајно задесила у Београду за вријеме премијерног и репризног играња "Тигра" и одмах је почела да планира гостовање - рекао је Огњен Копуз.

Представа "Тигар" била је дипломска представа овог глумца, који је завршио Aкадемију умјетности у Бањој Луци у октобру 2005. године.

- Имао сам жељу да дипломску представу играм и даље, пред "правом" публиком, не само пред професорима, рођацима и колегама, који обично напуне салу на дипломском извођењу. Желио сам да видим како реагују људи који ме не познају лично - истакао је Копуз.

Додао је да је представа имала одличне реакције публике, а учествовала је и на фестивалу у Приједору.

- Онда се десио један мали прекид, усљед моје непажљиве вожње. Одмах послије опоравка сам почео да планирам обнову "Тигра", али са намјером да сваки сегмент представе буде урађен професионално и да она мало изађе из Републике Српске - нагласио је овај глумац.

Представа је поново урађена копродукцијом УДУС-а и позоришта "Модерна гаража" из Београда. Осим Копуза, у комаду игра и Дејана Миладиновић.

Прије ангажмана у Народном позоришту РС, Копуз је глумио у Дјечијем позоришту РС.

- Ма дјеца су дивна. Кад изађеш пред дјецу или јеси или ниси, нема лажи ни преваре - закључио је Копуз.

Креативност

Познаваоци позоришне умјетности тврде да се, у односу на филм, у театру боље може испољити глумачка креативност.

- У позоришту има више времена и више права на грешке. У филму, поготово нашем, стално се жури, углавном због пара. Могуће је направити глумачку креацију и у филму, али су могућности мање него у позоришту, бар код нас - рекао је Огњен Копуз, који је до сада играо и у неколико филмова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана