Oduševili publiku i medije u Beogradu

A. M.
Oduševili publiku i medije u Beogradu

Beograd - Dani Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Beogradu izazvali su mnogo pažnje javnosti i medija u glavnom gradu Srbije, a glumci su na najvišem nivou predstavili Banjaluku kao centar pozorišne umjetnosti za djecu.

Od 21. do 23. marta oduševili su mnogobrojnu publiku nekim od najboljih komada sa repertoara, poput "Folklorne magije", "Tužnog princa", "Vuka i sedam jarića".

- Bilo je fenomenalno sva tri dana, domaćini su presrećni i prezadovoljni, kao i mi, a u publici su se mogle vidjeti eminentne ličnosti iz svijeta pozorišta - ponosan je direktor Dječijeg pozorišta RS Predrag Bjelošević.

Najvažnije što su vidjeli, dodaje on, jeste oduševljenje publike time što radi banjalučki teatar.

- Sve što mi stvorimo u našoj kući od snova je pomalo specifično, što nas izdvaja od ostalih, a publika je to uočila - naglasio je on.

Glumcu su, ističe, bili na visini zadatka, tehnika, koja je imala ogroman posao, takođe.

- Ovo je prvi put do sada da smo otišli negdje sa tri predstave i bili su odlični svi, i glumci i tehnika. Imali smo dobre domaćine u Malom pozorištu "Duško Radović", ali i pomoć Predstavništva RS u Srbiji, sa gospodinom Mladenom Cicovićem na čelu - istakao je on.

U planu je uzvratna posjeta pozorišta "Duško Radović" Banjaluci.

- To bi trebalo da se desi u novembru. Daćemo im mogućnost da se predstave sa neke svoje tri predstave, da djeca u Banjaluci mogu da vide šta se radi u Beograd, a ovakve posjete ćemo nastaviti kao tradiciju - najavio je Bjelošević.

Mnoge medijske kuće zabilježile su gostovanje Dječijeg pozorišta RS, što najbolje govori da je to i u Beogradu bio događaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana