Одржана промоција књиге Смијех дјетета кућу чува

Срна
Одржана промоција књиге Смијех дјетета кућу чува

Вишеград - У Вишеграду је вечерас промовисана књига "Смијех дјетета кућу чува" чији је аутор Саво Шкобић.

Директор Народне библиотеке "Иво Андрић" из Вишеграда Бојан Пецикоза рекао је Срни да је Шкобић предани културни радник, који је у Вишеграду у континуитету стварао 20 година и кроз различите активности на прави пут извео велики број генерација вишеградске дјеце.

"Вечерашња збирка поезије је, такође, писана за дјецу јер је то оно што он највише воли и о чему је много писао", истакао је Пецикоза.

Библиотекар Ивана Мачар рекла је да би неко написао роман, причу или пјесму за дјецу потребно је да познаје дјечији живот. "У пјесмама нашег чика Сава Шкобића догађаји, мисли и осјећања су поједностављени, па их примамо без напора", каже Мачар.

Она истиче да је Шкобић проницљив, духовит и доброћудан посматрач дјечије нарави и дјечијег понашања, а његово оштро око се труди да види оно што други не запажају и зато је способност писања за дјецу условљена властитом способношћу и надареношћу писца на повратак у властито, доживљено дјетињство.

Мачар је подсјетила да је Шкобић идеалан саговорник младих читалаца и да због тога гаји велику љубав према дјеци и младим људима, а и они му узвраћају љубављу.

У програму, који је одржан у Дому културе, учествовали су и чланови рецитаторске секције Народне библиотеке "Иво Андрић" из Вишеграда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана