Одржан васкршњи концерт у Дервенти

Срна
Одржан васкршњи концерт у Дервенти

Дервента - У Дервенти је одржан традиционални Васкршњи концерт у организацији Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Босиљак" на којем је изведен разноврсан музички програм.

Руководилац "Босиљка" Стана Наградић рекла је синоћ новинарима да се величанствени концерт одржава више година у Дервенти и да је већ постао традиционално препознатљив.


"Овим концертом настојали смо нашим суграђанима и симпатизерима Друштва даровати програм који не могу да виде на другим мјестима. Имамо снагу, вољу, не предајемо се, већ радимо најбоље што можемо", каже Наградићева.

Она додаје да препуна сала Спортске дворане доказ је да Друштво иде узлазном путањом и да су млади чланови усмјерени ка озбиљном, одговорном послу, ка његовању традиције српског народа, али и поштовању традиције других народа.

У програму су наступили чланови ансамбала КУД-а "Босиља", Клуб за дјецу "Бамби", КУД "Пива" Плужине из Црне Горе, пјевачи Гордана Лазаревић, Раде Јоровић и изворне групе.

Први ансамбл домаћина концерта представио је игре "Који ме ђаво караше", "Мило моје заиграј утроје", "Загубила кован гердан Јовке Кумановке", док је други ансамбл извео игре "Ој дјевојко душо моја".

КУД "Пива" Плужине - Црна Гора представио се играма и пјесмом Пивске области и наступом народног гуслара Здравка Кнежевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана