Održan koncert povodom otvaranja Konfucijevog instituta

Srna
Održan koncert povodom otvaranja Konfucijevog instituta

Banjaluka - Simfonijski orkestar Akademije umjetnosti banjalučkog Univerziteta i Studenstka izvođačka grupa sa kineskog Tjenđin Univerzteta tehnologije i obrazovanja večeras su u Banjaluci, povodom otvaranja Konfucijevog instituta, održali gala koncert.Na repertaoru su bila djela klasične muzike i obrade tema narodne muzike i belkanta.

Koncertu, koji je izazvao veliko interesovanje, prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, ambasador Kine u BiH Čen Bo, te delegacija Tjenđina.

Konfucijev institut otvoren je danas pri Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci. Na Konfucijevom institutu studenti će moći da besplatno pohađaju kurseve kineskog jezika, a najboljim polaznicima biće obezbijeđene posjete Kini, gdje će imati priliku za usavršavanje.

Osim toga, postoji mogućnost saradnje sa kineskim fakultetima i razmjena studenata, te učešće u zajedničkim projektima, radovima, objavljivanje radova u prestižnim kineskim časopisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana