“Odisej” putuje u Solun

M. M.
“Odisej” putuje u Solun

Banjaluka - U okviru manifestacije “Dani kulture Republike Srpske u Solunu”, ansambl Dječijeg pozorišta odigraće u Solunu predstavu “Odisej - San o povratku”.

Izvođenje je planirano za 9. maj, u 10 časova, na sceni pozorišta “Koloseon”.

- Odisej je neustrašivi junak, koji nakon pobjede u Troji sanja svoj san o povratku, a u kojem predviđa mnoga iskušenja koja će mu se stvarno na njegovom morskom putu i dogoditi. Ljubav prema Penelopi i zavičaju daje nadljudsku snagu Odiseju da pobijedi morske nemani, oluje i vjetrove, čarobnicu Kirku, jednookog kiklopa Polifema, bijes boga mora Posejdona i mnoge druge. Naš Odisej u predstavi nije samo mitski junak, on je mnogo više. Odisej je uzor, neko ko, ne samo što vjeruje u ispunjenje svojih snova, nego je spreman da aktivno preduzme sve da se želje i snovi uistinu i ostvare - navedeno je u opisu predstave.

U predstavi igraju glumci Dječijeg pozorišta RS: Ana Anđelić, Zorana Šuman, Đurđa Vukašinović-Babić, Duško Mazalica, Aleksandar Blanić, Saša Terzić i Đorđe Janković. Komad je režirala Biserka Kolevska, dugogodišnja saradnica Dječijeg pozorišta RS i ovogodišnja dobitnica Plakete grada Banjaluka za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i doprinos u razvoju pozorišne umjetnosti.

Pored Dječijeg pozorišta RS u manifestaciji “Dani kulture Republike Srpske u Solunu” učestvuju i Narodna i univerzitetska biblioteka RS i Muzej savremene umjetnosti RS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana