“Одисеј” путује у Солун

М. М.
“Одисеј” путује у Солун

Бањалука - У оквиру манифестације “Дани културе Републике Српске у Солуну”, ансамбл Дјечијег позоришта одиграће у Солуну представу “Одисеј - Сан о повратку”.

Извођење је планирано за 9. мај, у 10 часова, на сцени позоришта “Колосеон”.

- Одисеј је неустрашиви јунак, који након побједе у Троји сања свој сан о повратку, а у којем предвиђа многа искушења која ће му се стварно на његовом морском путу и догодити. Љубав према Пенелопи и завичају даје надљудску снагу Одисеју да побиједи морске немани, олује и вјетрове, чаробницу Кирку, једнооког киклопа Полифема, бијес бога мора Посејдона и многе друге. Наш Одисеј у представи није само митски јунак, он је много више. Одисеј је узор, неко ко, не само што вјерује у испуњење својих снова, него је спреман да активно предузме све да се жеље и снови уистину и остваре - наведено је у опису представе.

У представи играју глумци Дјечијег позоришта РС: Ана Анђелић, Зорана Шуман, Ђурђа Вукашиновић-Бабић, Душко Мазалица, Александар Бланић, Саша Терзић и Ђорђе Јанковић. Комад је режирала Бисерка Колевска, дугогодишња сарадница Дјечијег позоришта РС и овогодишња добитница Плакете града Бањалука за изузетна остварења у области културе и допринос у развоју позоришне умјетности.

Поред Дјечијег позоришта РС у манифестацији “Дани културе Републике Српске у Солуну” учествују и Народна и универзитетска библиотека РС и Музеј савремене умјетности РС.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана