„Нушићев оптималан број“ рецепт за успјех

Ратомир Мијановић
„Нушићев оптималан број“ рецепт за успјех

Требиње - „Нушићев оптималан број“, копродукцијски пројекат Позоришта „Маска“ из Шапца и Културне сцене „Мале ствари“ из Требиња најбоља је представа 12. ИнтердиФеста Дани малих ствари „Требиње 2017“.

Свечано затварање и проглашење побједника одржано је у четвртак увече.

Према одлуци стручног жирија за најбољу глумицу фестивала проглашена је Слађана Зрнић, која је на фестивалу учествовала играјући у представи „Мало благо“ Градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке. У овом комаду са Зрнићевом играју Наташа Иванчевић и Белинда Божичковић. Најбољи глумац фестивала је Иван Томашевић из шабачке Сцене „Маска“, који је на фестивалу играо у представи „Нушићев оптималан број“.

Томашевић је аутор текста и редитељ ове представе у којој тумачи лик славног комедиографа Бранислава Нушића. Различите ликове из Нушићевих комедија у овом комаду тумаче Анета Томашевић из Шапца и требињски глумац Жељко Милошевић.

- Позоришни фестивал много значи за један град. Ентузијазам људи који су се окупили око стварања позоришта и овог фестивала је велики и требало би га подржати. Самим тим је ова награда велика част за онога ко је добије - рекао је Томашевић.

Умјетнички директор фестивала Жељко Милошевић истиче да је фестивал протекао онако како су планирали што се тиче организације.

- Имали смо четири добре фестивалске вечери, током којих су одигране четири представе и двије монодраме. Овакав фестивал је заиста потребан Требињу и захвалан сам свима који су помогли да се одржи и видимо се сљедеће године на 13. „Данима малих ствари“ - казао је Милошевић.

Специјална награда припала је младој глумици Ени Радовановић из Крушевца, која је затворила фестивал монодрамом „Да сам ја позориште“.

Исте вечери глумица Моника Ромић из Београда извела је монодраму „Живот је лото“. Фестивал је окупио драмске умјетнике из Београда, Крушевца, Шапца, Бањалуке и Требиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана