Novica Bogdanović o komadu Obična priča o ljubavi: Priča o ljubavi u ritmovima bluza

Mirna Pijetlović
Novica Bogdanović o komadu Obična priča o ljubavi: Priča o ljubavi u ritmovima bluza

Banjaluka - Komad "Obična priča o ljubavi" jedna je od onih vječitih priča koje uvijek tinjaju, jer je riječ o predstavi koja je bila svojevrstan hit u našem pozorištu prije šest sezona. Dugo smo je i nepravedno ostavili mimo scene i ovo je prilika da je ponovo "osvježimo", dodamo joj novo ruho i pečat savremenosti.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" reditelj banjalučkog DIS teatra Novica Bogdanović o komadu koji će novu premijeru doživjeti u ponedjeljak, 15. februara, u 20.30 časova na daskama Doma omladine u Banjaluci.

- Riječ je o dramatizaciji teksta jednog od najzapaženijih čeških pisaca današnjice Jahima Topola, odnosno njegovoj noveli "Volim te do ludila". Glavni lik je muzičar koji živi sam u svom neobuzdanom kreativnom neredu i negira sve vrste obaveza. Živi život punim plućima, svira za svoju dušu i neograničeno uživa u svim životnim radostima - otkriva nekoliko detalja Bogdanović.

Okolnosti u ovoj priči mijenjaju se kada upoznaje privlačnu djevojku nakon burne noći.

- Ovo je priča koja otvara poglavlje o energiji ljubavi koja postoji u svima nama. Onoj energiji koju nosimo sa sobom poput ličnog pečata i koja je ponekad naše najmoćnije oružje. Ovo je priča i o entuzijazmu i empatiji, s tim što ovo zaista jeste obična priča o ljubavi, jer je kraj realniji od nekog bajkolikog kraja koji bi možda svi očekivali da vide na sceni - najavio je Bogdanović.

Predstava, kako je istakao, nosi svu snagu i atmosferu bluz ritma.

- Pokušali smo da izazovemo istinsku emociju i doživljaj, pa čak i onda ako je to izazivanje tužnih i sjetnih raspoloženja. Ova predstava ima u sebi tu iskrenost, tu istinitost i tu neposrednu životnost - istakao je reditelj.

U predstavi igraju iskusni glumci Mirko Komljenović, Maša Mirković, Nataša Krivošija i Bogdan Crnobrnja.

- Bilo je pravo zadovoljstvo raditi s njima, odlično smo se zabavljali, a uspješno smo se izborili sa opasnošću da ova priča skrene u farsu, jer obiluje komičnim scenama - kaže Bogdanović.

Planovi

- Radimo nekoliko veoma intrigantnih predstava koje realizuju mladi reditelji. Riječ je o savremenim konceptima provjerenih autora: Joneska, Brane Crnčevića, Kamija. Pripremamo i zanimljive festivalske događaje: "Aplauz fest" u aprilu i Festival IF u julu. Pred nama su i audicija za popunu ansambla koja će se održati 29.2. i Pozorišna radionica za odrasle koja počinje 11.3. U narednom periodu pokušaćemo da dostojanstveno obilježimo jubilej - rekao je reditelj Novica Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana