Новица Богдановић о комаду Обична прича о љубави: Прича о љубави у ритмовима блуза

Мирна Пијетловић
Новица Богдановић о комаду Обична прича о љубави: Прича о љубави у ритмовима блуза

Бањалука - Комад "Обична прича о љубави" једна је од оних вјечитих прича које увијек тињају, јер је ријеч о представи која је била својеврстан хит у нашем позоришту прије шест сезона. Дуго смо је и неправедно оставили мимо сцене и ово је прилика да је поново "освјежимо", додамо јој ново рухо и печат савремености.

Рекао је ово за "Глас Српске" редитељ бањалучког ДИС театра Новица Богдановић о комаду који ће нову премијеру доживјети у понедјељак, 15. фебруара, у 20.30 часова на даскама Дома омладине у Бањалуци.

- Ријеч је о драматизацији текста једног од најзапаженијих чешких писаца данашњице Јахима Топола, односно његовој новели "Волим те до лудила". Главни лик је музичар који живи сам у свом необузданом креативном нереду и негира све врсте обавеза. Живи живот пуним плућима, свира за своју душу и неограничено ужива у свим животним радостима - открива неколико детаља Богдановић.

Околности у овој причи мијењају се када упознаје привлачну дјевојку након бурне ноћи.

- Ово је прича која отвара поглавље о енергији љубави која постоји у свима нама. Оној енергији коју носимо са собом попут личног печата и која је понекад наше најмоћније оружје. Ово је прича и о ентузијазму и емпатији, с тим што ово заиста јесте обична прича о љубави, јер је крај реалнији од неког бајколиког краја који би можда сви очекивали да виде на сцени - најавио је Богдановић.

Представа, како је истакао, носи сву снагу и атмосферу блуз ритма.

- Покушали смо да изазовемо истинску емоцију и доживљај, па чак и онда ако је то изазивање тужних и сјетних расположења. Ова представа има у себи ту искреност, ту истинитост и ту непосредну животност - истакао је редитељ.

У представи играју искусни глумци Мирко Комљеновић, Маша Мирковић, Наташа Кривошија и Богдан Црнобрња.

- Било је право задовољство радити с њима, одлично смо се забављали, а успјешно смо се изборили са опасношћу да ова прича скрене у фарсу, јер обилује комичним сценама - каже Богдановић.

Планови

- Радимо неколико веома интригантних представа које реализују млади редитељи. Ријеч је о савременим концептима провјерених аутора: Јонеска, Бране Црнчевића, Камија. Припремамо и занимљиве фестивалске догађаје: "Аплауз фест" у априлу и Фестивал ИФ у јулу. Пред нама су и аудиција за попуну ансамбла која ће се одржати 29.2. и Позоришна радионица за одрасле која почиње 11.3. У наредном периоду покушаћемо да достојанствено обиљежимо јубилеј - рекао је редитељ Новица Богдановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана