Нови филм Емира Кустурице на фестивалу у Венецији

Б92
Нови филм Емира Кустурице на фестивалу у Венецији

Нови филм Емира Кустурице "На млијечном путу" биће премијерно приказан у главном такмичарском програму 73. Међународног филмског фестивала у Венецији, који се одржава од 31. августа до 10. септембра, објављено је данас на сајту фестивала.

Магазин "Variety" пише да 73. издање престижног венецијанског фестивала доноси драме Мела Гибсона, Тома Форда, Пабла Лорена, Дејмијана Шазела са глумачким звијездама, као и обећавајуће нове наслове великих имена свјетске кинметографије као што су Емир Кустурица, Франсоа Озон и Вим Вендерс.


Кустурицин филм је, даље наводи лист "Variety", епска авантура у коме Кустурица игра човјека у три различита периода свог живота, између осталог је и мљекаџију у вријеме рата који има аферу са женом коју тумачи славна Моника Белучи.

"Variety" подсјећа да је Кустуричино дугоочекивано остварење "На млијечном путу", његов први играни дугометражни филм од "Завјета" из 2007. године који је премијеру имао на Филмском фестивалу у Кану.

Овогодишња селекција ће, према оцијени новинара листа "Variety", изгледа вратити статус који је Мостра имала као "проницљива платформа у сезони награда" уз подсјећање да је прошле године фестивал лансирао филм "Spotlight", а прије тога остварења "Човјек-птица" и "Гравитација" који су касније однијели по неколико Оскара.

Ове године у конкуренцији за Златног лава, поред Кустуричниног филма, биће и Фордов трилер "Nocturnal Animals " у коме играју Ејми Адамс и Џејк Гиленхал, затим "Jackie" Пабла Лорена о Џеки Кенеди Оназис, "Arrival" Дениса Виљенуеве са такође Ејми Адамс.

Дејмијан Шазел представиће филм "La La land ", омаж златном добу америчког мјзуикла у коме играју Рајан Гослинг и Ема Стоун, Теренс Малик се враћа на Лидо са документарцем "Vouage of Time" у којим слави универзум, а наратор је Кејт Бланшет.

Џим Кери и Кијану Ривс играју у филму "The Bad Batch " у режији иранско-америчке редитељке Ане Лили Амирпур, који је такође у конкуренцији за Златног лава, као и "The Light Between Oceans " редитеља Дерека Цианфранса у коме главне улоге тумаче Мајкл Фасбендер, Алисиа Викандер и Рејчел Вајс.

Вендерс на Мостру долази са 3D драмом "The Beautiful Days of Arawuez "занованој на комаду "Wings of Desire " чији је коаутор Петер Хандке.

У главном такмичарском програму су и "Frantz" Франсоа Озона, "Une Vie" Стефана Бризеа, драма "Paradise" Андреја Кончаловског, "Brimstone" холандског редитеља Мартина Колховена.

Ван конкуренције биће приказан филм "Hacksaw Ridge" Мела Гибсона са Ендрјуом Гарфилдом у улози војног љекара који никад није носио пиштољ током Другог свјетског рата, римејк чувеног вестерна "The Magnificent Seven " који режира Антоине Фуљуа, драма о боксу "The Bleeder" у режији Филипа Фалардеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана