Nova predstava Banjalučkog studentskog pozorišta: Stiže Rokenrol šou

Aleksandra Glišić
Nova predstava Banjalučkog studentskog pozorišta: Stiže Rokenrol šou

Banjaluka - Predstava "Rokenrol šou" biće premijerno izvedena 19. februara na Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta.

Tekst Ričarda O'Brajana adaptirao je i režirao Aleksandar Pejaković, koji je i producent predstave, a songove je prepjevala Milica Piletić.

Glumačku ekipu čine Katarina Bradonjić, Rajko Marčeta, Aleksandar Ristanović, Željko Kasap, Tijana Jovanović, Aco Romanić, Teodora Radivojević, Vladana Savić i Siniša Javorac Badi.

- Ovom premijerom ujedno svečano otvaramo 42. sezonu pod nazivom "Povratak otpisanih". Sezona je karakteristična po bulevarskom repertoaru, igraćemo samo jednu predstavu na našoj matičnoj sceni. Predstava "Rokenrol šou" će imati  stotinak izvođenja - rekla je direktorica Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević.

Reditelj Aleksandar Pejaković je podsjetio da su prije osam godina predstavu "Roki horor šou" radili u nemogućim uslovima, a sada rade u odličnim uslovima jer im je Gradska uprava renovirala Podrum scenu.

- Predstava je 2010. nakon deset izvođenja skinuta sa repertoara i sada je prilika da to nadoknadimo. Siguran sam da smo i sa novim timom uspjeli da napravimo jednu odličnu predstavu koju će svi da gledaju vrlo rado, nadam se i po nekoliko puta - ističe Pejakovićeva.

Agencija "Mint" jedan je od sponzora predstave.

- Želimo da na ovaj način podržimo mlade ljude u Banjaluci, ali u čitavoj Republici Srpskoj i da zajedno sa njima stvaramo bolju umjetničku scenu - kaže PR menadžer Agencije "Mint" Marko Šiniković.

Rođendan

- Imamo priliku da nakon osam godina ponovo pogledamo predstavu po tekstu "Roki horor šou". Naravno, to je sada jedna potpuno nova predstava i konceptualno i žanrovski i sa drugim glumcima. Premijera je na rođendan Banjalučkog studentskog pozorišta - kaže umjetnički direktor Studentskog pozorišta Jelena Stojaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana