Непобедиво срце од јесени пред публиком

Александра Рајковић
Непобедиво срце од јесени пред публиком

БАЊАЛУКА - Серија "Непобедиво срце" у режији Здравка Шотре, за коју је сценарио настао према истоименом роману Милице Јаковљевић Мир-Јам, тренутно је у фази постпродукције и од јесени ће бити на малим екранима.

Ријеч је о трећој причи, којом је, како је рекао уредник серије Слободан Терзић, заокружена цјелина прича из Мир-Јам ризнице. Продуценти серије су Радио-телевизија Србије и "Кошутњак филм".

Прича "Непобедивог срца" смјештена је у романтичне тридесете године 20. вијека и говори о немогућој љубави. Главни лик, који игра Босиљчић, јесте сиромашни младић из провинције који веома лијепо пјева, а главна јунакиња Слобода Мићаловић је богата банкарска кћерка из једне фине породице. Њихова љубав по разним параметрима који су важили у то вријеме не може да успије и зато они пролазе кроз многе перипетије.

Серија је окупила бројну глумачку екипу. Осим главних глумаца Слободе Мићаловић и Ивана Босиљчића, глуме и Нела Михаиловић, Ивана Јовановић, Љубомир Булајић, Ненад Јездић, Бојана Грабовац...

- Када смо размишљали о снимању серије "Рањени орао" и првој адаптацији коју смо радили, желели смо да из тих година о којима је Мир-Јам писала извучемо оно најбоље. Излазило је на површину све оно лепше из стварности. Природно је да смо изабрали баш њене романе јер је то оличење нечега што се зове белетристика - рекао је Слободан Терзић.

Заједничка карактеристика серија инспирисаних романима Мир-Јам је да је преко њих оживљено вријеме великих љубави у грађанској Србији с почетка 20. вијека.

Ријеч је о причама које говоре о грађанској класи између два свјетска рата у Србији и о лијепим манирима, гдје су емоције стављене у први план, док је све друго мање важно.

Здравко Шотра је раније режирао серије "Рањени орао" и "Грех њене мајке", које је телевизијска публика већ имала прилику да гледа.

Послије "Рањеног орла" стигла је прича са одликама крими-драме, "Грех њене мајке", док су из продукције "Непобедивог срца" рекли да је то класична љубавна прича која се бави љубављу богате насљеднице и сиромашног младића.

Слобода Мићаловић и Иван Босиљчић показали су се као успјешан дуо који је освојио симпатије публике тумачећи улоге главних јунака у серији "Рањени орао" и званично су проглашени за најбољи глумачки пар управо захваљујући тим ролама.

Имена

У серији "Непобедиво срце" промијењена су имена главним јунацима, па се дјевојка умјесто Миомира зове Милена, а младић је Мирослав, а не Нинослав. Тако су хтјели да имена прилагоде данашњем времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана