Небеска тема, филм о Влади Дивљану

Б92
Небеска тема, филм о Влади Дивљану

Снимање документарног филма о Влади Дивљану "Небеска тема" Младена Матичевића приводи се крају, али недостаје још око 70.000 евра да би остварење о познатом музичару угледало свjетлост дана. "Небеска тема" је филм који ће бити и урбан и емотиван, и документ и бајка.

Филм који прије свега покреће питање суштине музике, умјетничког идентитета, али и пријатељства - захваљујући Влади Дивљану.

Басиста некадашње групе Идоли и блиски пријатељ Владе Дивљана, Зденко Колар, каже да му Влада страшно недостаје.

"Мислим, једноставно се осећам као да нешто нисам завршио са њим. Имам тај осећај баш као да му дугујем нешто, пече ме савест, не знам. Све што сам могао сам урадио, али очигледно то је ваљда нека нормална реакција кад изгубиш неког драгог."

Ријеч је о дугометражном документарном филму, са елементима играног. Сниман је у земљи, али и у иностранству, повезује особе које су битно утицале на Дивљанов живот, а које су за ову прилику снимили и у филму се појављују у улози извођача, нове верзије чувених Владиних пјесама.

Прије пет дана, на платформи Индиегого, покренута је, у свијету већ дуго позната, кампања за групно финансирање филма.

"Осамдесет одсто филма је, до сада, завршено и очекујемо да ћемо кроз двомесечну кампању на Индиегого платформи заправо успети да скупимо преостала средства. Мислим да је, осим чињенице да ћемо на овај начин завршити филм, ово једна, хајде да је назовемо, пионирска ствар у српској кинематографији, јер мислим да ће наша успешна кампања прокрчити пут другим млађим, или не млађим, ауторима који раде у неком пољу независног филма", каже редитељ Младен Матичевић.

Филм су, поред Владиних пријатеља, подржали Филмски центар Србије и Центар за културу "Влада Дивљан". Све информације могу се пронаћи на сајту небескатема.цом или на Фејсбук страници Небеска тема - филм о Влади Дивљану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана